Feestmarkten
Elk jaar organiseert de Herentalse marktvereniging verschillende activiteiten op de Herentalse markten. Op de vrijdagmarkt van 6 april en op de zondagmarkt van 8 april deelt de paashaas paaseitjes uit. Op vrijdag 13 juli vindt de jaarlijkse feestmarkt plaats met een wandelende robot, een levend standbeeld, ballonanimatie en de reus ‘Jef van de markt’.

Op de zondagmarkt van 16 september vindt de feestmarkt plaats in het teken van Dag van de Landbouw. Op vrijdag 30 november krijgt de vrijdagmarkt bezoek van Sinterklaas en Zwarte Piet die snoepjes en mandarijnen uitdelen. De kerstman doet zijn ronde op de zondagmarkt van 23 december. De kosten voor de organisatie van deze activiteiten zijn voor de rekening van de stadskas.

Nog vacatures voor jobstudenten
Het stadsbestuur heeft tijdens de vakantiemaanden vacatures voor jobstudenten kinderverzorgster en voor een jobstudent bij de jeugddienst. Jobstudenten kinderverzorgster moeten verpleegaspiranten technisch secundair onderwijs zijn en het eerste jaar van de derde graad beëindigd hebben of leerlingen zijn van de richting verzorging in het beroepssecundair onderwijs en daarvan het eerste jaar van de derde graad beëindigd hebben. Kandidaten om als jobstudent bij de jeugddienst aan de slag te kunnen, moeten minstens 16 jaar zijn.
Solliciteren voor beide vacatures kan tot en met 22 april 2012. Raadpleeg de informatiebrochure op www.herentals.be/vacatures voor een gedetailleerde functiebeschrijving.

Huldiging dartskampioene Bauwke Verreydt
Op zaterdag 12 mei om 19 uur ontvangt het stadsbestuur dartskampioene Bauwke Verreydt in de Lakenhal. Bauwke is zeventien jaar en aangesloten bij dartsclub De Molekens. Bauwke won de finale van de Dutch open en is Belgisch en Vlaams kampioene. Ze leidt het nieuwe jeugdklassement van de World Darts Federation en staat op de tweede plaats in het klassement van de Belgische Darts Bond.

Werelddag zonder tabak op 31 mei
Op 31 mei organiseert de Wereldgezondheidsorganisatie naar jaarlijkse gewoonte de Werelddag zonder tabak. Het stadsbestuur wil een voortrekker zijn in het anti-rookbeleid en voert in de maand mei verschillende acties voor de preventie van tabaksgebruik. Op verschillende plaatsen staan infostands met brochures over gezonder leven zonder tabak en in de Stadskrant van mei komt een artikel met een prijsvraag rond de campagne. Bovendien brengen de stadsdiensten heel de maand mei het logo van de Werelddag zonder tabak aan op alle uitgaande post.

Jeugdolympiade
Naar aanleiding van de Olympische Spelen krijgen jongeren tussen tien en veertien jaar tijdens de Vlaamse Jeugdolympiade de kans om zelf ook een Olympische medaille te behalen.

De Noorderwijkse badmintonclub, de Herentalse basketbalclub en de Herentalse zwemclub organiseerden proeven waar zowel leden als niet-leden een bronzen medaille konden behalen. De finale met de gouden medailles vindt plaats op zondag 29 april in het BLOSO-centrum in Herentals. Het stadsbestuur ondersteunt de jeugdolympiade en stelt de stedelijke sportinfrastructuur en de nodige materialen gratis ter beschikking aan de organisatie.